Oživite svoje kodre z metodo Curly Girl

Z naravnim čiščenjem in nego za sanjske kodre

Kemija je zagotovo največji nenaravni sovražnik vaših kodrov. Izsuši lase, jih naredi krhke, lomljive in neukrotljive. Tudi, če vasi kodri na začetku izgledajo super, je to le optični učinek. Privoščite svojim lasem čiščenje in nego z naravnimi sestavinami. Še boljše, privoščite jim naravno kozmetično nego s Curly Girl metodo.

To metodo je leta 2001 razvila američanka Lorraine Massey in s tem predstavila nov revolucionaren pristop k negi naravnih kodrov. V ZDA je ta metoda že dolgo uveljavljena, počasi pa ji sledijo tudi že drugod po svetu.

Ne glede na to, ali imate močne kodre, lahke kodre ali le valove, lahko metoda Curly Girl tudi vaše lase naredi neustavljivo veličastne. Ključno je, da svojim lasem zagotovite veliko vlage. Če ste pred tem umivali in negovali svoje lase s konvencionalno kozmetiko, lahko traja nekaj časa, da se kemični ostanki, kot so silikoni, sperejo. Tudi gradnja naravne zaščitne plasti se ne zgodi čez noč, zato je potrebno nekaj potrpežljivosti, da postanejo vidni prvi rezultati. Le vztrajajte.

Curly Girl Nasveti

Pozorni bodite na naslednje:

Uporabljajte:

 • Blage, vlažilne in topne sestavine

Izogibajte se:

 • Agresivne površinsko aktivne snovi kot sulfati itd.
 • alkohol
 • silikon
 • mineralna olja
 • voski
 • toplota

Vse to izsuši vaše lase in lahko povzroči tudi učinek vozlanja las.

Rezultat z nego Curly Girl: Izsušitev je zmanjšana in zaloge vlage v laseh se napolnijo - za zdrave , polne in lahke kodre.

V 5 korakih do sanjskih kodrov: Wash, Care, Style, Dry and Go

 1. Pranje : Metoda Curly Girl lasem vedno zagotavlja dovolj vlage. Seveda to velja tudi za čiščenje, zato uporabljajte le blage šampone brez sulfata s sladkorno površinsko aktivnimi snovmi. Če so vaši lasje zelo suhi, jih lahko pogosto umivate s balzamom .
 2. Nega : Po pranju - bodisi s šamponom ali z balzamom - na vrsto ponovno pride bogat balzam kot dodatna nega las. Tudi to dobro vmasirajte in nato ponovno sperite z obilo mlačne vode.
 3. Oblikovanje: Zdaj lahko lase oblikujete glede na vaše razpoloženje. Za dodatno nego uporabite naravni balzam, ki se ne izpira in lase nežno razčešite s prsti. Izogibajte se uporabi glavnikov in krtač.
 4. Sušenje : Ko sušite lase, uporabljajte hladen fen, ali pa jih raje posušite na zraku. Lahko jih enostavno tudi zavijete v brisačo ali turban iz mikrovlaken.
 5. Osvežitev: Če želite naslednji dan osvežiti svoje kodre, je dovolj, da lase poškropite z malo sveže vode in jih nežno pregnetete. lahko pa uporabite naravne leave-in balzame, ki so se že večkrat izkazali za zelo uporabne. Le poskusite in ugotovite kaj je najbolje za vas in vaše lase.

Tukaj priporočamo