Jasno in glasno, NE testiranju na živalih

Gegen Tierversuche

Preizkušanje kozmetike na živalih je v Avstriji, Nemčiji in celotni EU prepovedano in s tem se ne bi mogli bolj strinjati! Pravzaprav je prepovedana tudi prodaja kozmetike, ki je bila testirana na živalih. Na žalost pa je zelo vprašljivo, če bo to kdaj nadzorovano tudi drugod.

Kitajska na svojem trgu zahteva testiranje kozmetike na živalih, čeprav obstaja že vrsto preskusnih metod, ki ne zahtevajo mučenja živali. Ne samo, da so poskusi na živalih kruti, terjajo tudi veliko več časa.

Preizkušeno na nas!

Vsi naši izdelki so "preizkušeni na nas" in naši prijatelji so navdušeni nad tem, da lahko prvi preizkusijo izdelke, brez obotavljanja. Ni pojava rdečih, otečenih oči, ni drugih alergijskih reakcij, enostavno zato, ker uporabljamo le sestavine za katere smo prepričani, da so vrhunske kvalitete, popolnoma naravne in neškodljive za ljudi.

Ustavite mučenje živali!

Zavzemamo se za mednarodno prepoved testiranja na živalih in dokler se to ne zgodi, bi radi videli, da so izdelki, ki so testirani na živalih, temu primerno tudi označeni.

Obstajajo veliko bolj ustrezne metode testiranja, za potrebe katere nihče ne sme trpeti. In vendar je bilo leta 2017 v Nemčiji za poskuse na živalih mučeno 2.807.297 živali (vir: Zdravniki proti testiranju na živalih), večinoma s smrtnimi posledicami. Če se želite boriti proti trpljenju živali, potem:

  • Kupujte le izdelke, ki niso testirani na živalih.
  • Širite besedo: pogovorite se s prijatelji o tem, delite informacije in jim dajte zagon
  • Bodite aktivni: Sodelujte v akcijah in peticijah, npr. preko združenja Zdravniki proti poskusom na živalih

Tukaj priporočamo