Bio-ferment: nova generacija sestavin naravne kozmetike

Svet je poln zanimivih rastlin. Različni deli rastline lahko prispevajo različne učinke v kozmetiki.

Nadalje je odvisno od tega, kako je vir pridobljen iz rastlin, na primer z različnimi pogoji v stiskalnicah ali različnimi vrstami ekstrakcije, ki izredno vpliva na samo sestavo. Tako nastanejo dragocene, naravne sestavine, ki jih poznamo v visoko kakovostnih naravnih kozmetičnih izdelkih.

Zaradi njihove kompleksne sestave imajo naravne kozmetične surovine pogosto širši vpliv na nego kot sintetične sestavine. Za ponazoritev, olje grozdnih pečk ima protivnetne lastnosti, pospešuje celjenje ran, deluje antioksidativno in krepi kožo in vezivna tkiva. Poleg tega blaži atopični ekcem, prhljaj in akne.

Kljub temu čudovitemu repertoarju nismo nehali iskati nove botanične sestavine in raziskovati njihove učinke, ki bi lahko nadomestiti sintetične surovine ali surovine živalskega izvora.

In poglej, nova vrata so se odpirla! Bio-fermentacija predstavlja novo generacijo naravnih kozmetičnih sestavin.

Fermentacijo, kot mikrobno pretvorbo organskih surovin, že poznamo,npr. kislo zelje, kimči, sir, piva ali vina. Pri uporabi za naravno kozmetiko se odpira ogromen potencial novih, izjemnih sestavin. Nenavadne rastline pridejo v fermentor: pa naj gre za buče, bambus poganjke, čili ali limone - veliko stvari je možnih.

Encimi, dobljeni po pretvorbi z mikroorganizmi, kot so bakterije Lactobacillus se pogosto zelo dobro prenašajo in imajo najrazličnejše učinke na nego, seveda odvisno od surovin. Najboljši del: različne dragocene sestavine rastlin narejene s tem procesom postanejo tako sploh dostopne! Nekaj ​​primerov:

  • Kokos ferment (Lactobacillus & Cocos nucifera sadni izvleček): encim proizveden iz kokosovega mesa je hranljiv in ponuja intenzivno vlažilno nego. Posebno zanimiva je njegova antimikrobna aktivnost, pri čemer je konvencionalen sintetičen konzervans nadomeščen s to naravno sestavino.
  • Čili ferment (Lactobacillus / Capsicum frutescens sadni fermentiran izvleček): za razliko od izvlečka iz čilija ne deluje, v fermentu vsebovan kapsaicin, dražilno. Čili ferment izboljša prekrvavitev, zato se lahko hranila bolje absorbirajo skozi kožo. Okrepi se nega las in lasišča in okrepi in rast las.
  • Ferment buče (Lactobacillus / bučno sadje fermentiran filtrat): dragocen ferment iz vitamina A, poskrbi za gladke in mehke lase ter podari tudi nežen piling. Poškodovani in krhki lasje so intenzivno negovani. Gladilni in vlažilni učinek poskrbi za zdrav sijaj, od konice do korenin.

Tukaj priporočamo